روح الله ایزدخواه، نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس که خود سابقه فعالیت در اندیشکدههای مختلف را دارد با اشاره به اقدامات مرکز پژوهشهای مجلس در ایجاد بستری برای تعامل با اندیشکدههای کشور از برگزاری این نشست تقدیر کرد و گفت: نظام قانونگذاری کشور بیش از هر زمان دیگری نیازمند استفاده از خدمات اندیشکدهها است.
وی با اشاره به فرایند تصویب و اجرای قوانین در کشور بیان داشت: حل مسئلههای کشور نیازمند تلاش در مراحل مختلف است، به این معنا که تدوین یک سیاست یک مرحله از این امر و مرحله بعدی اجرایی شدن آن سیاست است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس، ادامه داد: برای اجرایی شدن یک قانون تنها تصویب شدن آن کافی نیست بلکه باید برای مقام مسئول در حوزه اجرا این امر جا بیفتند و اقناع شود؛ در اینجا نقش اندیشکدهها برای اقناع مقامات ضروری و مهم است. بنابراین اندیشکدهها تنها نباید در مرحله تدوین سیاستها فعال باشند بلکه برای اجرایی شدن سیاستها هم باید پیگیرانه دنبال کار را بگیرند.
وی در ادامه سخنان خود به امر شبکهسازی بین اندیشکدهها اشاره کرد و گفت: مسائل حکمرانی کشور چند بعدی است. مثلا بحث مسکن فقط بحث ساخت و ساز نیست و ابعاد مختلف فرهنگی، امنیتی، اقتصادی و ابعاد دیگری دارد بنابراین یک اندیشکده به تنهایی نمیتواند همه ابعاد یک موضوع را ببیند.
ایزدخواه ادامه داد: بنابراین اندیشکدهها باید با هم در ارتباط باشند تا بتوانند موضوعات حکمرانی کشور را به صورت جامع تحلیل و تبیین کنند و برای آن راهکار ارائه دهند.
وی در ادامه توصیههایی هم به فعالان اندیشکدههای کشور داشت و گفت: در اقدامات خود دنبال نتیجه سریع نباشید و همچنین برای درآمد بیشتر مسیر خود را از اندیشکده به روحیه کار ثابت تغییر ندهید و زمانی هم که وارد حاکمیت شدید با جامعه و حاکمیت پل ایجاد کنید.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با توجه به اهمیت مجلس در این زمینه توضیح داد: فکر نکنید اگر وارد دولت شدید و یک اقدامی انجام دادید آن اقدام می تواند پایدار باشد. اگر به دنبال تاثیر بلند مدت هستید باید از مسیر مجلس عبور کنید چرا که مجلس ریل گذار کشور است و تا زمانی که یک امر به قانون تبدیل نشوند پایدار نخواهد بود.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ